Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Katja Palmdahl öppnar restaurang i Botaniska

 

 

Katja Palmdahl öppnar inom kort krog och kafé i Botaniska.

Katja Palmdahl öppnar inom kort krog och kafé i Botaniska. Snart ska här vara både möbler och fullt med gäster.

När Botaniska Trädgården i Göteborg sökte en krögare var Katja Palmdahl snabb med att svara. Inom kort öppnar hon restaurang och kafé i en av världens vackraste parker.

– Det är en dröm att få vara en del av detta. Här passar jag in, säger hon.

Botaniska är en park i absolut världsklass. Den är inte bara göteborgarnas och västra götalandsbornas park utan lockar intresserade från hela världen. I år blir det dessutom extra fokus med Gothenburg Green World som invigdes just här i början av året. Men Botaniska har länge saknat ett bra matställe. En krog som är ett besöksmål i sig och som kompletterar den vackra omgivningen. Snart finns det stället. Köket ska bara på plats först.

Katja har jobbat på klassiska göteborgskrogar som 28+, skrivit kokböcker om bland annat svenska ostar och kantareller, och synts i TV flera gånger.

När hon och äkta mannen Patrick såg annonsen i höstas där Botaniska sökte en krögare som kunde driva serveringen i parken så sökte de direkt. Nu är det snart dags att öppna.

– Det blir inget nischat, eller så. Vi är inte här för att sätta en ny trend, utan för att laga och servera schyst och god mat. Enkla tydliga smaker och mycket grönt efter säsong. Färg och spännande kombinationer.

Det ska vara öppet varje dag utom julafton, till att börja med. Första året blir ett prövoår.

– Vi får sätta och oss utvärdera i höst. Varken Patrick eller jag vet ju riktigt hur det ska gå och vad som ska fungera. Men vi hoppas ju på att få många lunchgäster också.

Sedan två månader driver Katja och Patrick också Lilla Spinneriet. En krog med bageri och butik i Lindome som blivit en succé på kort tid.

En selfie med Katja utanför restaurangen.

En selfie med Katja utanför restaurangen.

– Det har blivit otroligt populärt och är fullt hela tiden på helgerna. Mycket bra energi i hela huset och folk verkar gilla det som utflyktsmål. Förhoppningsvis kan det bli samma här i Botaniska.

 

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.