Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Detta gör Göteborg & Co just nu

| Inga kommentarer

Morgonlugn i virustider. Några pendlare vid Stenpiren klockan 8 på morgonen den 7 april 2020.

De senaste veckorna har inte liknat något vi sett tidigare. För ett destinationsbolag som Göteborg & Co betyder det förändring i allt; i dagliga arbetsuppgifter och rutiner, i övergripande inriktning på hur vi utför vårt uppdrag, byte från många analoga möten till nästan helt digitala samt hantering av en näring och ett samhälle i globalt krisläge.

Rubriken på detta inlägg skulle kunnat vara ”Göteborg den 7 april 2020”. En dagsnotering, precis som resten av den här texten. I denna tid finns det få saker som känns så gamla som förra veckans nyheter. Besöksnäringen i Göteborgsregionen omsätter över 30 miljarder och skapar 20 000 årsarbeten. Det är hotell, restauranger, transportörer, handel, kultur men även organisationer, idrottsföreningar. Besöksnäringen fungerar som ett smörjmedel i samhället som får människor att mötas och umgås.

Vid Korsvägen utanför Göteborg & Co:s kontor ligger Liseberg och Svenska Mässan som tillsammans har fem miljoner besökare varje år. Lite längre bort finns Scandinavium och Ullevi. Alla är viktiga motorer där det normalt är hektisk verksamhet med möten, mässor, glada gäster eller evenemang.

För ungefär en månad sedan lämnade vi normalläget. Hotellens bokningar byttes till avbokningar och siffrorna i statistiken började lysa rött. Den 11 mars togs beslut om inga sammankomster över 500 personer vilket betydde stopp för stora evenemang, kongresser, konserter, teaterbesök och mycket annat. Alltså bara fyra veckor sedan. Resandet i världen upphörde ungefär samtidigt.

På Göteborg & Co har vi sedan dess arbetat intensivt med att anpassa oss till detta nya onormala normaltillstånd. För vad gör ett destinationsbolag vars uppdrag är att få fler att vilja besöka Göteborg? Det tänkte jag försöka berätta om.

1. Kommunikation framför allt

Det har varit en period av intensiv kommunikation. Inte minst har den interna kommunikationen prioriterats med dagliga medarbetarmejl och avstämningar. Den officiella besöksguiden på goteborg.com och sociala kanaler har fått delvis nytt innehåll och en tonalitet som anpassats till nuläget. Med konceptet ”För ditt Göteborg” uppmuntras de som har möjlighet att stötta sina lokala butiker, kaféer, krogar med flera i hela regionen. På bolagssidan goteborgco.se samlas information och aktiviteter för besöksnäringen och de intervjuer med aktuella personer som spelats in i nystartade Studio Göteborg & Co.

2. Stötta genom samverkan med näringen

Behovet av stöd till besöksnäringen är enormt. Finansiellt där staten har störst ansvar med olika former av åtgärdspaket. Göteborg & Co har varit med att ta fram regionala och lokala åtgärder ihop med Business Region Göteborg och Turistrådet Västsverige. Men behovet är också stort av samverkan och nätverk. Konkret kan det handla om att komma överens om gemensamma ombokningsregler för alla de möten och evenemang som inte kan genomföras nu. Syftet är att behålla goda relationer med arrangören så att arrangemanget stannar kvar i destinationen och kan göras vid ett senare tillfälle.

Körsbärsblom på Järntorget i vårsolen. Bild: Beatrice Törnros

3. Bygga kunskap och omvärldsbevakning

Runt om i världen pågår massor av aktivitet inom besöksnäringen. Krisen är också innovationens moder och det finns mycket att lära sig av. Göteborg & Co har satt ihop en arbetsgrupp och skapat en metodik för omvärldsspaning och kunskapsinsamling. Ett urval av trendspaningarna publiceras här. Det kan handla om digitala och virtuella upplevelser, lokala rörelser som #supportyourlocal eller ompaketering av erbjudanden från olika aktörer. Detta blir en kunskapsbank som blir värdefull när krisen är över.

4. Blicka framåt bortom krisen

Ovisshet är bland det värsta som finns. Många i besöksnäringen sliter för att klara sig genom den närmaste månaden, eller veckan. Energin att tänka framåt är långt borta. Häromdagen värvade Göteborg & Co:s mötesavdelning en stor medicinsk kongress med 6 000 deltagare som hålls om fem år. Kulturkalaset håller på och planerar för ett genomförande i augusti. Vetenskapsfestivalen är flyttad till hösten och jobbar med programmet. Göteborg ska fira 400-årsjubileet nästa år. Detta och mycket annat arbete blir som ett räcke att hålla sig i när det blåser. Göteborg är som stad i ett stort utvecklingssprång och är en av Sveriges mest attraktiva destinationer för både svenska och utländska besökare. Det ska vi att vara även efter detta är över.

5. Tvätta händerna många gånger om dagen

Jovisst hör detta råd hemma här. Det handlar om att inte sprida smitta men ytterst om omtanke. Det kan vara att höra av sig till sina kontakter likaväl som till sina gamla föräldrar eller vänner. Om det är något som den här krisen lärt oss så är det vikten av samtal, samverkan och solidaritet. Om att sprida framtidstro och tillit.

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.