Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Världens bästa hotellfrukost finns i Göteborg

Jeg er en hommer

Det finns många anledningar att resa till Göteborg. Skaldjuren är en av de främsta.

Listor är populära. Här är några internationella där Göteborg placeras högt den senaste tiden. Det handlar ofta om att väcka nyfikenhet på vår destination ute i världen. För den som vill uppleva något nytt.

Jag har skrivit om detta förr på Snack om Turism. Topplistor är extremt populära både bland redaktioner och bland läsare. Varje redaktion vill gärna hitta det nya och okända resmålet och läsarna gillar att dela listor. Här är några tips som dykt upp i nyhetsflödet:

1. Tio städer varje resenär borde besöka i Europa

Här hamnar Göteborg i fint sällskap av städer som av nån anledning anses vara ”overlooked”. ”Gothenburg is a cooler, less-expensive version of Stockholm. Boasting a creative atmosphere, this city offers eye-catching architecture, street art and artisan shopping amongst other things.”

2. De 14 fräckaste hotell-takterasserna i världen

Det finns fantastiska takterasser på hotell i Singapore, Bangkok, Rom, New York, Dubai och… ja, faktiskt, Göteborg. Ingen dålig lista att hamna på. Grattis till Clarion Hotel Post som lyckades med den bedriften.

3. Världens 15 bästa (men okända) mountainbike-destinationer

Allt fler söker aktiva semestrar och MTB-cykling är en snabbt växande sport. I våras besöktes Göteborg av Greg Heil som jag skrev om i bloggen här. Hans reportage från besöket gjorde också att vi hamnade på listan över bästa MTB-destinationer under radarn.

4. Vad vi lärde oss på Way out West

Juvelen bland musikfestivaler, Way out West, hamnar ofta på olika listor över de bästa/mest innovativa/spännande festivalerna. Här är det en av årets besökande bloggare som listat vad hen lärt sig under besöket. Till exempel att Stay out West är en fantastisk uppfinning.

5. Besök Skandinaviens mest underskattade stad

Hellre underskattad än överskattad. I år har Göteborg slagit alla besöksrekord men för läsarna av New York Post så är vi förmodligen en vit fläck på kartan. Här får de åtta skäl att resa hit.

6. Världens tio bästa hotellfrukostar

Att vakna upp på morgonen och äta en av de tio godaste frukostarna i världen. Vem vill inte göra det? Daily Mirrors lista slår fast att ett av göteborgshotellen kan erbjuda detta. Klicka på länken och kolla vilket!

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.