Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Unga filmare delar sina bilder av Göteborg

Collage

Tio unga göteborgare fick uppdraget att gå ut på stan med en kamera. Reglerna var enkla: Visa upp din stad. Osminkat, rakt och enkelt. Resultatet blev kampanjen ”This is Gothenburg” där nu alla bjuds in att delta.

Minns ni hur det var för några år sedan när skulle visa en ny film? Publiken samlades i en stor sal, gärna en biograf, ljuset släcktes och sedan var det filmtajm. Produktionen var dyr. Nu delas filmer i mobilen och vem som helst kan göra den tillgänglig för hela världen utan att det kostar något. Och filmerna, bilderna och berättelserna är mer efterfrågade än nånsin. Tripadvisor har gjort det till sin affärsidé och många destinationer och reseföretag världen över uppmanar sina besökare att fota, filma och dela.

I dag lanseras Göteborgs senaste destinationsfilmer på webben under kampanjsidan ”This is Gothenburg”. De är alla gjorda av unga göteborgare mellan 21 och 32 år: Julia, Ernesto, Viking, Jens, Etzia är några av dem. De har bjudits in att visa sina favoritställen i Göteborg och har fått fria händer. De flesta har också redigerat och klippt sina egna filmer.

Om det blev bra? Titta själva genom att klicka på kollagebilden högst upp på sidan.

This_is_Gothenburg

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.