Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Sin-Ying blev årets första resejournalist till Göteborg

 

Stora Rös på Styrsö är skärgårdens högsta punkt. Därifrån ser man hela övärlden.

Stora Rös på Styrsö är skärgårdens högsta punkt. Därifrån ser man hela övärlden.

En solig januarisöndag på Styrsö blev en höjdpunkt för Sin-Ying, resejournalist på Ming Pao Daily News. Hon blev årets första resejournalist att besöka Göteborg.
Varje år arrangerar Göteborg & Co besök för runt 200 bloggare och journalister, oftast tillsammans med Turistrådet Västsverige och Visit Sweden. 2017 års pressresor inleddes i helgen med långväga besök från Hong Kong. Sin-Ying skriver för den kinesiska dagstidningen Ming Pao Daily News, var i Göteborg på ett fyra dagar långt besök som gick i tema ”seafood cuisine” och ”winter archipelago”.

– Den skandinaviska livsstilen, framför allt det moderna hållbarhetstänket och att använda mycket ekologisk närodlad mat, är väldigt eftertraktat i både Hong Kong och Kina. Det är en stor reseanledning och många vill uppleva det, berättar hon.

Ola Tulldahl på Pensionat Skäret berättade om skärgården.

Ola Tulldahl på Pensionat Skäret berättade om skärgården.

Förutom besök i bland annat Haga, Feskekôrka och på michelinrestaurangen Koka blev det en solig heldag i Göteborgs södra skärgård där Styrsö, Donsö och Vrångö var i fokus. Ola Tulldahl på pensionat Styrsö Skäret var en av dem som Sin-Ying träffade.

– Jag visste inte att det fanns så mycket historia om Göteborg och skärgården, mycket kopplat till Kina också som skeppet Götheborg. Det är väldigt fascinerande.

Hon fick också njuta av utsikten från södra skärgårdens högsta punkt; Stora Rös.

Förra året tog Göteborg & Co emot 221 besök från bloggare och resejournalister. De flesta kom från Storbritannien, Tyskland och Norge.

Kina är en snabbt växande marknad som förra året ökade 32 procent räknat i kommersiella övernattningar i Göteborgsregionen. De flesta kinesiska besökare är företagsbesök, eller personal, till Cevt (Volvos och Geelys gemensamma utvecklingsbolag). Men de som en gång varit här och arbetat under längre tid, vill så småningom ta med familjen hit. För Geely är också kopplingen till sitt svenska bolag, Volvo, viktigt att lyfta fram. Därför ser många en ökning av kinesiska turismen framöver.

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.