Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

September-succé för turismen i Göteborg

Sjömanshustrun blickar ut över hamninloppet i Göteborg

Sjömanshustrun blickar ut över hamninloppet i Göteborg

Det blev mycket starka siffror för turismen till Göteborg i september. Gästnätterna på hotell och vandrarhem ökade med 14 procent jämfört med 2013. Ett av de bästa resultaten någonsin för höstmånaden.

Efter en sommar med rekordsiffror så fortsatte det strömma turister till Göteborg i september. Totalt gjordes 336 921 övernattningar vilket är 14 procent fler än förra året. Beläggningen var i genomsnitt 73 procent.
– Ett fantastiskt resultat. Vi har dessutom indikationer på att även oktober blir en bra månad. Då hölls en av årets största kongresser med över 5 000 deltagare i fem dagar, säger Camilla Nyman VD för Göteborg & Co.
Under januari till september har gästnätterna i Göteborg ökat med åtta procent. Det är turister av i stort sett alla nationaliteter som ökat; Sverige +7 procent, Norge +12, Tyskland +19, Storbritannien +25, USA +26.
På fredag 14 november öppnar Lisebergs julmarknad vilket är starten för Julstaden Göteborg. Det brukar betyda välbokade hotell fram till nyår. I början av december öppnar också Gothia Towers tredje hotelltorn som ökar kapaciteten i Göteborg med ungefär 500 rum.

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.