Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Nya tåget mellan Göteborg och Stockholm

Nya röda tåget MTR Express på första besöket i Göteborg

Nya röda tåget MTR Express på första besöket i Göteborg

I mars startar MTR en ny tågförbindelse mellan Stockholm och Göteborg. I måndags gjorde det sin första provtur till Göteborg. Följ med på en liten snabbtitt!

Sedan konkurrensen släpptes fri i tågnätet så har utmanaren MTR haft planer på att starta konkurrerande tåg på den mest lönsamma sträckan; Stockholm – Göteborg. På måndag 10 november gjordes en första provtur för att se så att allt fungerar vad

MTR7

gäller tekniken. Strax före klockan 14.00 kom det röda tåget in på Göteborg Central.

Det är fräscha nya tåg med sober inredning i svart, grått och rött. Sätena är ergonomiska, lite mindre men bekväma. Det finns ingen indelning i första eller andra klass.

– Däremot så kommer resenären att kunna välja till ett antal servicealternativ. Det kan till exempel handla om mat, servering vid sätet, eller bokning av någon av de avskiljda sviter som finns för den som vill sitta ostört, säger Emelie Johansson Crew manager på MTR Express.

MTR4

Avskiljda sviter finns i varje ände av tåget.

Starten sker i mars nästa år med fyra avgångar per dag i vardera riktningen. I augusti ska det vara full trafik, vilket innebär åtta avgångar dagligen i varje riktning. Resan ska ta strax över tre timmar och man stannar inte på vägen för att släppa på eller av passagerare.

Hela tåget är utrustat med fri WiFi och eluttag vid alla platser. Totalt finns 244 platser i tåget och biljetter kommer att kunna köpas via hemsidan mtrexpress.se eller via reseagenter.

Biljetter släpps i december och priserna är inte satta ännu, men det blir flexibla priser av samma typ som både SJ och flygbolag har.

MTR6

Lokförarens plats vid ankomsten till Göteborg.

Skärmar för information ersätter utrop i högtalare.

Skärmar för information ersätter utrop i högtalare.

 

 

 

 

 

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

2 kommentarer