Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Nobel gör Julstaden till kunskapsvecka

Nobelpristagare och ett 30-tal andra experter kan man lyssna till på Nobel Week Dialogue.

Nobelpristagare och ett 30-tal andra experter kan man lyssna till på Nobel Week Dialogue.

Grattis alla ni som har biljett till onsdagens kunskapsfest i Svenska Mässan. Nobel Week Dialogue är en av årets höjdpunkter för den som gillar att lyssna till underhållande vetenskap på högsta nivå. Julstadens början är i år en kunskapsvecka.

Den 9 december kommer över 30 av världens ledande experter, varav 6 nobelpristagare, till Göteborg och Svenska Mässan för att bjuda på sin kunskap i ämnet ”The Future of intelligence”.

Det är ett unikt tillfälle att få vara med om något som man annars bara kan se på TV. Fritt inträde, men tyvärr för alla som inte var ute i tid så är det fullbokat sedan en tid tillbaka. Nobel Week Dialogue hölls senast i Göteborg för två år sedan och förra året i Stockholm, vilket jag skrivit om här.

Det är kunskapskommunikation när den är som allra bäst. Människor som behärskar sitt ämne och som är mycket bra på att berätta om det. Dessutom live på scen.

Intresset för liknande evenemang är stort och det är ingen slump att Julstadens Göteborg första vecka blivit en kunskapsvecka. På måndagen hölls TEDx på Clarion Post för ett utsålt hus. Onsdag är vigd åt Nobel Week Dialogue och på torsdag inleds den första kongressen på temat go:LIFE som denna gång handlar om ortopedi och hur man kan reparera kroppen.

Förra året präglades Julstaden av VM i innebandy (som Sverige vann). I år är det kunskapsevenemang. Så som sig bör i en universitetsstad.

Den som inte fått biljett till Nobel i morgon och inte vill vänta till Vetenskapsfestivalen i april nästa år för att släcka sin kunskapstörst kan följa seminarierna streamat på webben här. Det gjordes förra året i 21 olika länder och det kommer sannolikt bli fler i år.

Namnet Nobel har en närmast magisk klang och ett varumärke som är otroligt starkt utomlands. Det finns många andra priser i världen med högre prissumma, men inget med högre status än det som delas ut i Stockholm den 10 december varje år.

 

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.