Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Nobel fick över två miljoner nya följare på tre dagar

Nobel Week Dialogue handlar om framtidens mat. Nästa år kommer det till Göteborg.

Nobel Week Dialogue handlar om framtidens mat. Nästa år kommer det till Göteborg.

När Nobel avslöjade årets nobelpristagare steg antalet följare på Facebook som en raket. Ett svenskt varumärke med enorm internationell lyskraft. Nästa år kommer seminariet Nobel Week Dialogue till Göteborg för tredje gången.

I förra veckan hade Nobel Media 1,25 miljoner följare på sin Facebook-sida. Efter tre dagar var de uppe i 3,5 miljoner

– Facebook själva säger att de sällan sett en liknande ökning, säger Nobel Medias vd Mattias Fyrenius till Resumé.

Nobelpriset är enormt stort i hela världen. Jag tror att vi svenskar i allmänhet har svårt att inse vilken styrka och status som Nobel har i länder i samtliga världsdelar. Kunskap och intelligens blir aldrig omodernt.

Gissa hur många av de 3,5 miljonerna följare som är baserade i Sverige? Svaret avslöjar jag i slutet av denna text.

Nobel Week Dialogue hålls i år för femte gången. Denna gång i Stockholm där ämnet är ”The future of food”. En heldag med gratis inträde för den som vill lyssna på nobelpristagare och flera andra av världens främsta forskare inom sitt gebit.

IMG_0203.JPGEn fantastisk upplevelse som man kan anmäla sig till på hemsidan här från och med 14 oktober.

När Nobel Week Dialogue förra året hölls på Svenska Mässan i Göteborg så var det mer än fullsatt. Dessutom stremades dagen direkt på nätet och gick också att titta på i efterhand.

Nu finns dessutom en potentiell publik på Facebook på 3,5 miljoner (som kanske är många fler när du läser det här). För att sätta siffran i ett sammanhang så är det ungefär lika många som tittar på Kalle Anka på julafton, eller Melodifestivalens final. Förra årets två mest populära program i SVT.

De gånger jag varit med på Nobel Week Dialogue så har ungefär hälften av publiken varit studenter. Men framför allt utländska studenter i Sverige. Därför att tillfället för dem var magiskt. Jag skrev lite om detta förra gången här på Snack om Turism.

Hur många av de 3,5 miljonerna var då baserade i Sverige? Jo, det var 15 000, eller fyra promille.

Visserligen finns det säkert en hel del utlandssvenskar bland de övriga. Men det är ett bevis för att Nobel är kanske den mest internationella plattformen som Sverige har. Och den kommer bara bli större.

Det känns roligt att Göteborg får vara en del av denna globala framgångssaga.

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.