Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Musik, kultur och ridsport präglar Göteborg i augusti

Efter en strålande sommar fortsätter säsongen med en intensiv evenemangsmånad. Way out West, Göteborgs Kulturkalas och som avslutning ett av de största internationella idrottsevenemangen; Longines FEI EM i Ridsport.

Turismen fortsätter öka från en redan hög nivå. Indikationer från hotellen är att det varit fler gäster i både juli och augusti hittills jämfört med förra året. Att augusti dessutom är en av de mest intensiva evenemangsmånaderna på länge hjälper förstås till.

Kulturkalaset imponerar som alltid med både bredd och spets i sitt program. Under fem dagar ska runt 1 000 programpunkter avverkas och det är såklart omöjligt att ta del av allt. Men det finns något för alla. Stort och smått.

Göteborgs Kulturkalas är ett enormt samverkansprojekt där stora institutioner, små föreningar, världsartister, performance-konstnärer, stadsodlare, stora och små företag, kommun, region och många andra samsas under ett gemensamt parasoll. Det som gänget bakom kalaset åstadkommer med en begränsad budget är grymt. Mycket tack vare att många andra är med.

Kulturkalaset och Julstaden är också de två händelser i staden som göteborgarna besöker mest och helst, enligt en stor SOM-undersökning.

Way out West firade sitt elfte år med att slå besöksrekord. Arrangemangen i Slottsskogen, på Bananpiren och alla andra ställen var i år bättre än nånsin och samarbetet med myndigheterna prickfritt. Vilket fick Patrick Fredriksson, en av grundarna, att utbrista i en stor tack-tweet.

På måndag är det dags för nästa stora händelse. Longines FEI EM i Ridsport märks redan genom att Heden helt har bytt ansikte. Jag kan inte minnas att det någonsin har byggts något liknande på Göteborgs bästa öppna evenemangsplats.

De stora företag som är sponsorer gör enorma satsningar på plats för att möta publiken. Det kan handla om att attrahera fler tjejer att välja tekniska utbildningar, eller att visa upp det senaste i skogsavverkningsmaskiner. Hursomhelst är det imponerande.

Gå dit! Och missa inte att skaffa biljetter till när Europas bästa ryttare ska göra upp om medaljerna nästa helg.  Invigningen på måndag kväll får ni gratis på köpet.

 

 

 

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.