Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Mötesvärlden togs emot av Göteborg med gröna toner

Assosiations World Congress & Expo öppnade på måndag 8 april. Photo: Bjšörn Olsson

I början av veckan samlades nära 500 internationella gäster på Associations World Congress & Expo i Svenska Mässan. Årets kanske viktigaste evenemang för mötesstaden Göteborg. Det blev ett avtryck i världsklass.

Inget överträffar det personliga mötet om det gäller att göra ett bestående in- eller avtryck. Den här veckan har Göteborg visat sina bästa personliga sidor för de 485 deltagarna vid Associations World Congress & Expo. Vädret varierade mellan söndagens 18 plusgrader ner till några minus två dagar senare. Minst lika rikt var utbudet under kongressdagarna.

Eva Flyborg, vice ordf i Göteborg & Co, invigningstalade och berättade om stadens mötesstrategi. Photo: Bjöšrn Olsson

Majoriteten av deltagarna har ledande befattningar i medicinska, vetenskapliga eller branschorganisationer. Den gemensamma nämnaren är kunskapsbasen i olika ämnen förknippade med samhällsnytta. Organisationerna arrangerar dessutom internationella möten och under AWC fanns många organisationer på plats, vars möten skulle vara intressanta för Göteborg att få. Vissa av dem håller mötesavdelningen på Göteborg & Co just nu på att bearbeta och har eller ska skicka in bud för inom den närmaste framtiden.

Fler än 60 talare var inbokade, däribland Paul Welander, Senior Vice President på Volvo Car Group och Laura Sprechmann, tf vd Nobel Media. Deltagarna fick också veta hur en vetenskaplig kongress kan nå ut till allmänheten genom det framgångsrika exemplet European Stroke Organisation Conference, ESOC. Turgut Tatlisumak, professor i neurologi och Christian Blomstrand, professor emeritus i neurologi, båda från Göteborgs universitet, berättade om sina erfarenheter.

Istället för visitkort så kunde deltagarna byta kontakter digitalt med sin besöksbricka. Photo:Bjöšrn Olsson
Drygt 60 talare var engegarade i olika ämnen under AWC.
Photo: Bjöšrn Olsson

Det är lätt att känna sig stolt som göteborgare över det professionella arrangemanget. Alltifrån utsmyckningen – grönt, blommor och midsommar – till underhållningen med körsång och musik med anknytning till European Choir Games senare i år.

Det var flera av Europas ledande branschmedia på plats och så här avslutade James Lancaster sin artikel från kongressen:

“This year Gothenburg is hosting the European Choir Games. In 2021 it celebrates its 400th anniversary. So if you’re looking for an attractive, sustainable city with excellent meetings infrastructure, and one that will leave your delegates with music ringing in their ears…look no further.”

Läs mer på ami-Magazine här.

Flera destinationer från Europa och resten av världen fanns på plats för att knyta kontakter. Photo: Bjöšrn Olsson

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.