Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Kulinarisk akademi fick smaka skaldjur och bröllopstårta

Havets läckerheter hos Gabriels i Feskekörka.

Havets läckerheter hos Gabriels i Feskekörka.

Mat- och livsstilsupplevelser stärker marknadsföringen av ett resmål. I början av veckan reste elva utvalda matskribenter från Europa och USA hem från VisitSwedens ”Culinary Academy of Sweden”. Under fem dagar i Göteborg och Västsverige har de varit med om matupplevelser som kan intressera en internationell marknad.

Smaker och dofter betyder mycket. Besöken på ett lokalt kafé, en familjär restaurang, en pub eller bar, en bra gatuservering, en gourmetkrog, en saluhall är alla upplevelser som binder ihop en resa. Göteborg var tidigt ute att använda maten i marknadsföringen på både nationell och internationell nivå. Ett nära samarbete med stadens bästa kockar och krögare har gjort det möjligt.

Culinary Academy of Sweden är ett koncept som VisitSweden arrangerat på flera ställen i Sverige de senaste åren och den här gången tillsammans med Göteborg & Co och Turistrådet Västsverige. Under fem dagar besökte journalister och bloggare från bland annat amerikanska National Geographic Traveler, italienska onlinematmagasinet Il Giornale del Cibo och norska Maison Mat & Vin bland annat food trucks och stjärnrestaurangen Koka, fiskauktionen tidigt på fredag morgon, ett mikrobryggeri, provade tårtan från sommarens prinsbröllop, fiskade havskräftor.

– Ett jättebra program. Allt var bra planerat med mycket att göra och laget från både Göteborg och Visit Sweden var trevligt och hjälpsamt, säger Grégory Paquin frilansjournalist och bloggare från Frankrike.

– Culinary Academy of Sweden har varit en av, om inte den bästa, pressresan jag någonsin varit på, med många fantastiska matupplevelser som är värda en resa. Sverige och Västsverige är en mycket trevlig destination att besöka, säger Bert Gamerschlag på det tyska magasinet Stern.

Hela programmet för besöket finns att läsa här.

Det finns mycket man vill visa upp och det man hinner med på ett par dagar är begränsat. Vill du hänga med på resan så klicka på bilderna här nedan.

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.