Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Hisingen, Liseberg eller the Gothenburg sound?

COPYRIGHT: FRIDA WINTER / GÖTEBORG & CO Infartstavla längs med E45

COPYRIGHT: FRIDA WINTER / GÖTEBORG & CO
Infartstavla längs med E45

Vad ska man göra i Göteborg i sommar? Här är några tips från utländska bloggar och media som skrivit om staden den senaste tiden. Som göteborgare blir man ofta överraskad och imponerad.

”An insiders guide to Hisingen”. Det är inte ofta man ser den rubriken i ett resereportage om Göteborg. Men när Routes North-bloggaren ville ge nya tips så var det stadens största ö som hon valde. Och varför inte? Det finns mycket att se och göra på Hisingen, även för en infödd fastlandsgöteborgare.

”A weekend trip to Sweden’s idyllic islands” har valt lite andra öar. Hisingen ansågs inte så idylliskt av skribenten från Vogue. Istället koncentrerar hon sig på skärgården utanför Stockholm och Göteborg, samt Gotland och Västkusten.

”48 Stunden Metal in Göteborg” är lite mörkare, och med fler tatueringar. Tyska Der Tagesspiegel tillbringar två dygn på temat heavy metal. The Gothenburg sound är känt som ett begrepp i hela världen och banden från Göteborg är många.

” En lugn söndag för att fira livet av Göteborg Museum av gammalt och modernt” hävdar Google att min nästa rubrik ska översättas till. Jag vet inte om det är helt korrekt, men artikeln i kinesiska Ming Pao handlar i alla fall om Konstmuseet och Haga. Besökare från Kina har ökat dramatiskt de senaste åren till Göteborg. Hittills i år med 36 procent. Så det är klart att det finns en nyfiken läsekrets.

”Vi har møtt de ekte heltene i Liseberg” är lättare att förstå. Den norska bloggen Superpapsen har varit på norra Europas bästa nöjespark med sina barn. Hjältarna var de som hade kaninkostym i sommarhettan.

Artiklarna är exempel på berättelser om Göteborg som bidrar till bilden av destinationen. Ibland är vi på Göteborg & Co med och arrangerar besöket, ibland inte. Vi kan aldrig bestämma över det som skrivs, och det är så det måste vara.
Alla kan vara med och dela Göteborg med resten av världen. Förr kunde destinationen själv kontrollera bilden via kampanjer och liknande, men så fungerar det inte längre. Det är på många sätt en mer demokratisk och transparent värld.

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.