Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Fem möten med mat du inte ska missa

 

2 maj hålls mateventet Food'n Joy första gången i Klippan i Göteborg.

2 maj hålls mateventet Food’n Joy första gången i Klippan i Göteborg.

Matupplevelser är inte bara restauranger. Unika råvaror med koppling till en destination kan vara lika viktigt. Närproducerat och hållbart är trenden som håller i sig.

Food’n Joy är ett nytt koncept i matstaden. Den 2 maj hålls det för första gången vid Klippan i Göteborg som ett publikt event. Men initiativtagaren Per Lanevik betonar att det inte ska ses som en enskild händelse:

– Detta ska vara ett startskott för en ny typ av möteskoncept. Tänk på gourmetkocken och stadsjordsodlaren som båda är passionerade men aldrig får chansen att träffas. Jag vill få detta att hända, säger han.

Men Food’n Joy är inte en matmässa där man ska marknadsföra sina produkter, utan tyngdpunkten ska vara på innovation och utveckling.

– Det ska uppstå nya krockar och nya lösningar. Alla som är där har ett tänk att man vill göra skillnad, men man kanske behöver hjälp att ta klivet vidare. Det är mötena som är det viktiga och att det fortsätter efteråt, säger Per.

Catxalot plockar tång och förpackar snyggt. En unik produkt från havet.

Catxalot plockar tång och förpackar snyggt. En unik produkt från havet.

Bland deltagarna den 2 maj finns Catxalot, Blåskal, Spira Food, Global kitchen, Pure & Naked men också lite oväntade företag som Göteborgs stads parkeringsbolag.

– P-bolaget är med eftersom de fått ett uppdrag att bidra till att göra Göteborg till en hållbar stad, vilket förändrar deras uppdrag. Men man kanske kan odla saker på taket till p-husen? Vem vet, det är detta som är så spännande.

Den som vill uppleva unik mat har en del att välja på i vår och sommar. Förutom Food’n Joy kommer här fyra tips till:

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.