Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Avenyn växer med ESS-märkt italienare

 

Carl Lundgren och ESS Hotell har startat Bellora och öppnar italiensk krog 1 juni.

Carl Lundgren och ESS Hotell har startat Bellora och öppnar italiensk krog 1 juni.

Bellora. Så heter den senaste hotellsatsningen av ESS Hotell. Mitt på Avenyn växer just nu fram ett italienskt koncept med restaurang och hotell, som ska locka göteborgare och turister till paradgatan.

Hotellgöteborg har genomgått en metamorfos de senaste åren. Förändringar i utbud, stil och skyline har inte bara gett turisterna fler valmöjligheter och skäl att besöka oss – de har även gett göteborgarna nya vanor.” Så inledde GP:s Två Dagar ett reportage om hotellbranschen i Göteborg nyligen.

Det är många som bidragit till den utvecklingen: Clarion Post, Gothia Towers, STF, Scandic, Radisson Blu, Avalon, Flora för att nämna några. Göteborg har fått fem procent fler hotellbäddar senaste året. Och det blir mer. Nyaste hotellsatsningen som annonserats är Best Western som ska utöka med 200 rum vid Skeppsbroplatsen och bli ett fullservicehotell.

Sedan har vi ESS Hotell förutom flera krogar också driver Pigalle i Palacehuset, Barken Viking och som tagit över Mornington på Avenyn med intilliggande krogarna Rose & Crown och Brasserie Lipp. Där puben tidigare låg är nu en byggarbetsplats medan hotellet och Lipp är öppet som vanligt.

– Lipp är en institution som fyller 30 nästa år. Där ska vi inte ändra på så mycket men hotellets lobby kommer vara öppen mot den italienska restaurangen. Det ska dofta mozzarella, säger Carl Lundgren medan vi försöker undvika att stå i vägen för byggarbetarna i den tidigare publokalen.

Hotell Pigalle öppnade i maj 2014 och är inrett i fransk stil.

Hotell Pigalle öppnade i maj 2014 och är inrett i fransk stil.

– Vi siktar på öppning 1 juni. Det blir 70 platser i restaurangen och 150 på uteserveringen. Och på taket blir det en läcker terrass. Rummen är renoverade för två år sedan och de behöver bara nya detaljer som kuddar och annat.

Det har talats och skrivits mycket om Göteborgs paradgata de senaste åren. Och den har fått konkurrens som nöjesgata från Långgatorna. En vanlig fråga från de resejournalister som varje år besöker oss är om tips på platser som är ”off the track”. Eller bakgator.

– Folk ska komma hit för människorna och stämningen. Avenyn ska vara en plats där man vill vara lika väl som Tredje Långgatan.

Den konceptualiserade upplevelsen går som en röd tråd genom många av de nya ställena som poppat upp i Göteborg. Det är samma idé som ligger bakom ESS Hotells satsningar i Ystad och Falkenberg.

– Vi vill gärna göra skillnad och bli en anledning till att resa, skapa nya paket och kombinationer. Kanske locka våra stamgäster från Ystad att besöka Göteborg.

Hotell blir reseanledningar, och den som vill hitta riktigt lyxiga och udda ställen att åka till kan ju börja bocka av denna listan från CNN Traveller.

 

 

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.