Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Andreas och Linus lägger grunden för Techweek Göteborg

Andreas Rolén och Linus Olsson går på Chalmers Entreprenörsskola och har tagit initativ till Gbg Techweek. Bild: Andreas Pegelow

Andreas Rolén och Linus Olsson går på Chalmers Entreprenörsskola och har tagit initativ till Gbg Techweek. Bild: Andreas Pegelow

Det började med en hashtag. Två studenter på Chalmers har startat ett nytt möteskoncept i Göteborg. I dag börjar #gbgtechweek, en vecka av aktiviteter med startup och tekniskt drivet entreprenörsskap som gemensam nämnare.

Andreas Rolén och Linus Olsson går på Chalmers Entreprenörsskola och det var i februari de fick idén till det som tre månader senare har växt till en mötesvecka med många skilda aktiviteter. Alla under paraplyet Techweek. Programmet omfattar allt från etablerade konferenser som Connect Väst-dagen med flera välkända profiler inom finans- och entreprenörsvärlden till mindre och lekfullare koncept som Startup pingpong. Men också regionfinalen i Venture Cup och TedX. Veckan samlar ett 15-tal evenemang under samma paraply.

– Vi är båda engagerade i Startup Hack. Men ville göra något mer. Göteborg är en bra stad att driva startups och veckan ska locka så att det snackas mer om det och att fler upptäcker vad som finns här, säger Andreas.

Till första mötet i februari kom 25 intresserade organisationer. Bland dem fanns Almi, Chalmers Innovation, Drivhuset, UF, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, Encubator m.fl.

– Alla som ville bjöds in att vara med. Från början var det ju bara en hashtag egentligen. Vi vill inte att det ska vara en organisatör som är med och styr innehållet. Det ska inte vara partiskt åt något håll. Men det växte snabbt till en hel vecka med aktiviteter.

I Stockholm har techweek funnits längre och vuxit rejält. Redan 2013 skrev brittiska The Guardian denna guide till den svenska huvudstadens startups.

– Göteborg har legat efter, men det finns mycket här som är värt att uppmärksamma och vi vill verkligen att detta ska leva vidare. Även om Linus och jag har dragit mest detta första testår så hoppas jag att det fortsätter. Vi har i alla fall gjort något som det pratas om och det är ett mål i sig.

 

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.