Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

Amerikansk supercyklist testar Göteborg

- Göteborg har fantastiskt fina och varierade cykelstigar. Dessutom är det oerhört vackert. Greg Heil är en av USA:s största cykelbloggare och chefredaktör för sajten Singletracks.

– Göteborg har fantastiskt fina och varierade cykelstigar. Dessutom är det oerhört vackert. Greg Heil är en av USA:s största cykelbloggare och chefredaktör för sajten Singletracks.

Greg Heil är en av USA:s mest kända cykelbloggare och har rest överallt i Amerika med sin mountainbike. Denna veckan testar han spåren i och kring Göteborg.

Det är dags för en kort lunchpaus vid Delsjöns badplats. Denna morgonen har Greg cyklat en del av Bohusleden kring Kåsjön. Inräknat sträckan från Gothia Towers Hotel där han sover så blir det ett par mil. Under en intensiv vecka ska Greg cykla sig runt Delsjöområdet, Kinnekulle, Härryda, Mölndal, Göteborg och dessutom besöka Marstrand, Styrsö och Vrångö.
Han är sedan några år chefredaktör för sajten singletracks.com som skriver om mountainbiking ur alla aspekter. En av USA:s tre största med snart en miljon unika besökare i månaden.
– Det har växt otroligt de sista två åren. Vi testar inte bara de bästa cykelstigarna, utan också utrustning och cyklar, tipsar om teknik och har även debattinlägg. Men det handlar bara om mountainbiking, säger Greg.
Med som guider har han Leo Ranta och Natasja Jovic. Det kan behövas för det är Gregs första besök i Europa och att hitta de bästa cykelstigarna är inte enkelt.

Natasja och Leo bjuder på lunch efter förmiddagens cykling i området kring Kåsjön.

Natasja och Leo bjuder på lunch efter förmiddagens cykling i området kring Kåsjön.

– Men jag gillar det enormt mycket. Det är varierat och ibland riktigt svåra stigar. Otroligt vackert också med alla sjöar så nära stan, nästan overkligt.
Leo och Natasja driver Hillside Cycling tillsammans och har märkt hur intresset hela tiden ökar. Men internationellt är Göteborg fortfarande okänt.
– Vi är en vit fläck på kartan. Därför är det jättestort att få hit Greg. Singletracks är en av få riktigt bra sajter som fokuserar på stigcykling. Det är vad de allra flesta håller på med, och vi har unika stigsystem här där det alltid går att hitta en ny rutt, säger Natasja.
Greg bor i Colorado och startade som hängiven skidåkning, fortsatte med MTB och blev chefredaktör samtidigt som han gick ur universitetet med examen i engelska. Sedan dess är han heltidsanställd som mountainbike-expert.
– Våra läsare är engagerade och kunniga och älskar att läsa om nya ställen att resa till. De finns över hela världen, också i Sverige. Så jag tror att det jag skriver härifrån kan få ganska bra uppmärksamhet, säger Greg.
På måndag ska han sätta sig på flyget tillbaka till USA. Men innan dess ska han hinna besöka Marstrand och södra skärgården, samt Liseberg.GregMTG2

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.