Snack om Turism

Nyheter, trender & inspiration om besöksnäringen med Stefan Gadd, Göteborg & Co

104 krogar från Göteborg och Västsverige i nya White Guide

Toso1_org

Gabriel i Feskekörka är en av krogarna i White Guide

Gabriel i Feskekörka är en av krogarna i White Guide

Ytterligare 13 restauranger från väst tar plats på White Guides lista över Sveriges 600 bästa som publiceras i mars. För första gången utvidgar man kriterierna. Numera bedöms krogens personlighet vid sidan av kvalitet och hållbarhet.

White Guide vill vara krogbranschens motsvarighet till Guldbaggegalan. Den årliga guiden som släpps den 7 mars i samband med en stor gala på Kungliga Operan i Stockholm omfattar i år 600 krogar. Två fler än förra året.

104 av dem finns i Västra Sverige och flera är nya. Här är nykomlingarna:

  • Göteborg: Bekk, Bord 27, Fee Fi Fo Fum Ramen, Grill del Mundo, Somm restaurant & Wine bar, Syster Marmelad, Trattoria La Strega och Trattoria Maglia.
  • Bohuslän: Musselbaren, Ljungskile, Perssons på kajen, Hunnebostrand, Stallgården, Uddevalla.
  • Västergötland: Jernbruket, Floda
  • Dalsland: Baldersnäs

Totalt har Göteborg 57 krogar, Bohuslän 25, Dalsland 3 och Västergötland 19 i den kommande Guiden för 2016. Vi får vänta till den 7 mars med att få veta poäng och klassificeringar. Men för första gången har White Guide ändrat sina kriterier. Det är numera inte bara kvalitet, nyskapande och hållbarhetstänkande som premieras.

Även personligheten blir viktigare: särart i matlagningen, tydlig idé i dryckeskonceptet, serviceupplägg med karaktär, personlig miljö och unik stämning.

Vid sidan av guiden över Sveriges 600 bästa krogar så publicerar White Guide även en nordisk guide till 250 bästa, kaféguide samt Junior över de bästa skolbespisningarna. Nästa guide kommer heta Senior och gälla maten på äldreboenden. Listan över alla 600 krogar finns här.

Författare: Stefan Gadd

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat med press och media. Sedan 1998 är jag presschef på Göteborg & Co och har varit delaktig i den fantastiska utveckling som staden har genomgått som destination under den tiden. Stora evenemang, möten och kongresser, turism och näringslivsfrågor där syftet alltid är att utveckla vår stad så att den blir bättre både för de som besöker den och för oss som lever här. Åsikter och reflektioner som framförs i den här bloggen är mina egna.

Kommentarer är stängda.